bennekomsvocaalensemble.nl

Welkom en nieuws

22-04-2019

Cantatedienst met Buxtehude op zondag 19 mei

Cantatedienst met Buxtehude op zondag 19 mei

CANTATE!

 

Zondag 19 mei is het Zondag Cantate, de vierde zondag na Pasen. 'Cantate' betekent 'Zingt!' Na Pasen is er alle reden tot zingen, zoals in psalm 98 staat: 'Zingt de Heer een nieuw lied.' En dat doen we! De gezamenlijke Hervormd - Gereformeerde avonddienst van die zondag 19 mei is namelijk een cantatedienst. Het Bennekoms Vocaal Ensemble verleent dan zijn medewerking en zingt o.a. de koraalcantate 'Nun lasst uns Gott, dem Herren, Dank sagen' van Dietrich Buxtehude (1637-1707).

 

De cantate is gebaseerd op een koraalmelodie van Johann Crüger uit 1587. We zullen dit koraal ook met allen samen zingen. Dat kan nog steeds, want het staat, in een vertaling van Ad den Besten, als lied 863 in het Liedboek. Het belooft een mooie dienst te worden, met samen zingen en met muziek, uitgevoerd door het Bennekoms Vocaal Ensemble. Zo zal uiteraard ook, heel toepasselijk, 'Cantate Domino' ('Zingt de Heer...') klinken, op muziek gezet door Hans Leo Hassler (1564-1612). Een ander koraal van Johann Crüger, 'Nun danket alle Gott', is te horen in een fraai motet van een onbekende componist uit de 18e eeuw.

 

Het Bennekoms Vocaal Ensemble wordt begeleid door Geeske Telgen en Tamara Voskuil, dwarsfluit, Jozien Peters, viola da gamba en Regina de Bakker, kistorgel. Het geheel staat onder leiding van Gert Winkelhorst. De voorganger in deze dienst is ds. Anne Verbaan-van den Heuvel.

 

Een ieder is van harte uitgenodigd op 19 mei naar de Brinkstraatkerk te komen, Brinkstraat 41, Bennekom. De dienst begint om 18.30 uur.

04-03-2018

Vocale kerkmuziek in Bennekom

Welkom op de website van het Bennekoms Vocaal Ensemble. Op de site vindt u nieuws, informatie en achtergronden van het koor dat zich toelegt op het zingen van kerkmuziek uit de 16e tot en met de 19e eeuw.

 

Veel plezier met ontdekken wat onze website te bieden heeft. Naast informatie over het koor, vindt u ook opnames met gedeelten van onze uitvoeringen. Mocht u na het lezen, kijken én luisteren nog vragen of opmerkingen hebben, neemt u dan gerust contact op met één van onze koorleden. Wellicht inspireert het u om ook persoonlijk met ons en het repertoire kennis te maken. Tijdens een avondmuziek of cantatedienst of als zanger. Achter de knop 'Meezingen' leest u waar en wanneer we bij elkaar komen. U bent van harte welkom op een repetitieavond.