bennekomsvocaalensemble.nl

Welkom en nieuws

14-02-2019

Een avond vol mooie muziek

Het is al jaren een goede traditie dat in deze tijd van het jaar het Bennekoms Vocaal Ensemble zich laat horen met een Avondmuziek. Zaterdag 2 maart vanaf 20.00 uur is het zover. Iedereen is dan welkom in de Oude Kerk van Bennekom, Dorpsstraat 45. De toegang is vrij. Na afloop is er wel een collecte bij de uitgang om deze traditie in stand te kunnen houden.

 

Het Bennekoms Vocaal Ensemble richt zich met name op de uitvoering van kerkmuziek van de 16e tot en met de 19e eeuw. En tijdens de Avondmuziek van dit jaar staat er weer een aantal fraaie voorbeelden van deze muziek op het programma. Om te beginnen worden twee korte a capella werken uitgevoerd, één van Alessandro Grandi (1586-1630) en één van Antonio Lotti (1666-1740). De grotere werken van deze Avondmuziek zijn het motet Lobe den Herrn, meine Seele van J.Ch.H. Rinck (1770-1846), de Mis in C groot van E. Bröer (1809-1886) en aan het slot van de avond de cantate Alles was ihr tut van D. Buxtehude (1637-1707). Het zal vast een bijzondere ervaring zijn als blijkt hoe mooi ook muziek van wat minder bekende componisten kan zijn.

 

Een hoogtepunt van de avond is in ieder geval het optreden van de alt Mariska Wessel. Zij zingt twee keer een aria van J.S. Bach (1685-1750). De eerste is Zum reinen Wasser er mich weist uit de cantate Der Herr ist mein getreuer Hirt, BWV 112 en later op de avond kunnen we luisteren naar Saget, saget mir geschwinde uit het Oster-Oratorium, BWV 249, met daarin ook een prachtige rol voor de hobo.

 

De hoboïst is deze avond Arjen Treels. De overige instrumentalisten die deze avond voor de begeleiding zorgen, zijn: Frank Bons en Thijs Gerretsen, viool; Romein v.d. Drift en Otto Sassen, altviool; Jozien Peters, viola da gamba; Joke Winkel, contrabas en Regina de Bakker, kistorgel. Het geheel staat onder leiding van Gert Winkelhorst, de vaste dirigent en oprichter van het Bennekoms Vocaal Ensemble.

 

Een ieder is van harte welkom op deze Avondmuziek, een avond vol mooie muziek!

04-03-2018

Vocale kerkmuziek in Bennekom

Welkom op de website van het Bennekoms Vocaal Ensemble. Op de site vindt u nieuws, informatie en achtergronden van het koor dat zich toelegt op het zingen van kerkmuziek uit de 16e tot en met de 19e eeuw.

 

               foto: dorpsglossy 'Benn.' 

 

Veel plezier met ontdekken wat onze website te bieden heeft. Naast informatie over het koor, vindt u ook opnames met gedeelten van onze uitvoeringen. Mocht u na het lezen, kijken én luisteren nog vragen of opmerkingen hebben, neemt u dan gerust contact op met één van onze koorleden. Wellicht inspireert het u om ook persoonlijk met ons en het repertoire kennis te maken. Tijdens een avondmuziek of cantatedienst of als zanger. Achter de knop 'Meezingen' leest u waar en wanneer we bij elkaar komen. U bent van harte welkom op een repetitieavond.