bennekomsvocaalensemble.nl

Welkom en nieuws

21-03-2019

Avondmuziek met bekende en minder bekende composities

Avondmuziek met bekende en minder bekende composities

Zaterdagavond 2 maart vulde de Oude Kerk aan de Dorpsstraat in Bennekom zich gestaag met belangstellenden die gehoor gaven aan de uitnodiging van het Bennekoms Vocaal Ensemble. Het was weer tijd voor de traditionele Avondmuziek. Onze dirigent, Gert Winkelhorst, was er weer in geslaagd een aantal fraaie voorbeelden van oude kerkmuziek op het programma te zetten.

 

Na een periode van intensieve, maar ook ontspannen repetities en een koordag met extra oefeningen van een zangdocente, mochten we het publiek laten meegenieten van deze prachtige muziek. De goed gevulde Oude Kerk, het voor deze muziek zo passende interieur en de geweldige akoestiek maakten het musiceren tot een feest. En het applaus en de reacties na afloop gaven ons het vertrouwen dat onze gasten er ook zo over dachten.

 

Afwisselend programma

Maar dat applaus was zeker niet alleen voor ons als BVE bestemd. De alt Mariska Wessel zong ter afwisseling twee maal een aria uit een cantate van J.S. Bach, waarbij in de begeleiding de hobo, bespeeld door Arjen Threels, een prachtige rol speelde: adembenemend! En ook de andere instrumentalisten zorgden ervoor dat deze Avondmuziek een feest was om mee te maken. Weliswaar niet altijd een feest van herkenning, want wie heeft er ooit gehoord van de componist Ernst Bröer? Maar zijn Messe nr. VI in C groot was een genot om te zingen en daardoor vast en zeker ook om naar te luisteren.

 

Verder klonk ook muziek van meer bekende componisten, zoals een motet van G.Ph. Telemann en van J.Ch.H. Rinck en ter afsluiting de Kantate 'Alles was ihr tut' van Dietrich Buxtehude. De twee a capella werkjes waar we mee begonnen, waren van Alessandro Grandi en Antonio Lotti. Onze luisteraars konden zo direct al ervaren hoe mooi ook muziek van minder bekende componisten kan zijn.

 

Ervaar het plezier van zingen
We hopen dat er ook luisteraars bij waren die niet alleen de vreugde van het toehoren willen beleven, maar ook het plezier van het zelf zingen. Zij kunnen gehoor geven aan de uitnodiging van het Bennekoms Vocaal Ensemble die bij de uitgang werd uitgereikt: Zing mee met het BVE!

 

Cantatedienst op 19 mei

Wilt u ons weer horen? Zondag 19 mei zingen we in de cantatedienst, 18.30 uur in de Brinkstraatkerk te Bennekom. Hartelijk welkom!