bennekomsvocaalensemble.nl

Welkom en nieuws

20-01-2020

Vocale kerkmuziek in Bennekom

Welkom op de website van het Bennekoms Vocaal Ensemble. Op de site vindt u nieuws, informatie en achtergronden van het koor dat zich toelegt op het zingen van kerkmuziek uit de 16e tot en met de 19e eeuw.

 

Veel plezier met ontdekken wat onze website te bieden heeft. Naast informatie over het koor, vindt u ook opnames met gedeelten van onze uitvoeringen. Mocht u na het lezen, kijken én luisteren nog vragen of opmerkingen hebben, neemt u dan gerust contact op met één van onze koorleden. Wellicht inspireert het u om ook persoonlijk met ons en het repertoire kennis te maken. Tijdens een avondmuziek of cantatedienst of als zanger. Achter de knop 'Meezingen' leest u waar en wanneer we bij elkaar komen. U bent van harte welkom op een repetitieavond.

19-01-2020

Avondmuziek op zaterdag 8 februari

Avondmuziek op zaterdag 8 februari

Zaterdagavond 8 februari aanstaande kunt u weer genieten van oude kerkmuziek in de Oude Kerk van Bennekom. Aanvang 20.00 uur en de toegang is vrij.

 

'Oud' klinkt misschien niet direct als een aanbeveling of als 'niet van deze tijd'. Het is echter de passie van het Bennekoms Vocaal Ensemble (BVE) te laten horen hoe gevarieerd, vitaal of devoot en vaak ook hoe vrolijk of juist verstild deze muziek is. Inderdaad, letterlijk niet van deze tijd, maar wel uit de tijd tussen Renaissance en Romantiek. Muziek die de eeuwen heeft doorstaan en nog steeds veel bewonderaars heeft.

 

Haydn, Krieger en meer

Redenen genoeg naar de jaarlijkse Avondmuziek van het BVE te komen luisteren. Op het programma staan drie korte a capella werken van Da Palestrina (1524 - 1594) en Schütz (1585 - 1672) en twee meer uitgebreide werken: de Missa Brevis in Bes van Haydn (1731 - 1809), ook wel 'Kleine Orgelmesse' genoemd, en het motet 'Danket dem Herrn' van Krieger (1652 - 1735). De naam Bach komt ook op het programma voor. Het koor zal van Johann Ludwig Bach (1677 - 1731) het zesstemmige motet 'Unsere Trübsal' laten horen.

 

Rejoice!

Een muzikaal hoogtepunt zal zeker het optreden zijn van sopraan Tenar van Kooten Niekerk. Zij zingt twee delen uit het Stabat Mater van Pergolesi (1710 - 1736) en de aria Rejoice uit de Messiah van Händel (1685 - 1759).

 

Instrumentale begeleiding

De begeleiding wordt verzorgd door Frank Bons en Thijs Gerretsen (viool), Romein v.d. Drift en Judit Wesseling (altviool), Jozien Peters (viola da gamba), Joke Govers-Winkel (contrabas) en Regina de Bakker (kistorgel).
Het geheel staat onder leiding van de vaste dirigent en oprichter van het koor Gert Winkelhorst.

 

Datum: zaterdag 8 februari 2020t

Plaats: Oude Kerk, Dorpsstraat 45, Bennekom

Tijd: 20.00 uur

 

De toegang is vrij, bij de uitgang is er een collecte.